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岡山県総社市にあるスペシャルティコーヒー専門店 
桃太郎珈琲焙煎所|THE PEACH BOY COFFEE ROASTERS OKAYAMA JAPAN

桃太郎珈琲焙煎所
桃太郎珈琲焙煎所とは
珈琲が好き。
岡山が好き。
その想いが僕を動かした。
The Passion for Coffee and Okayama prefecture
That brought me here again
ふるさと岡山を離れ、ずっと東京で働いていた頃、
以前から好きだったコーヒーについて本格的に勉強をしました。
焙煎は国内有数の有名店、cafeバッハの田口護代表に、
ハンドドリップはコーノ式円錐ドリッパーの開発者で知られる
珈琲サイフォン㈱の河野雅信社長に師事。
[一社]日本スペシャルティコーヒー協会会員になり、
同法人認定 「コーヒーマイスター」 の資格も取得することができました。

そして、人生の節目を迎え、ふたたび岡山に戻り、
地域活動であたたかいコーヒーのおもてなしをしたことにより、
コーヒーを飲んでくださった皆さまから逆に多くのパワーをいただいたのです。
そのことがきっかけで、今の自分にできることはコーヒーで人を癒やし、
岡山をもっと元気にすることだということに気づきました。

子どもの頃から大好きだった昔話、「桃太郎」。
その温羅(うら)伝説の舞台である、歴史を感じる岡山の素晴らしい景色を眺めながら
私が焙煎した桃の香りがするコーヒーを飲んでいただき、
それぞれの良さを深く感じていただければと思います。
また、コーヒー豆の販売を通じて、皆さまの生活にコーヒーがもっと身近になる
お手伝いをさせていただきたいと、心から願っています。
When I had been working in Tokyo, away from my home town Okayama, I started to study more about my favorite drink, Coffee.
I studied how to roast under Mamoru Taguchi, the owner of renowned cafe “Cafe Bach”. Also I learned how to pour over under Masanobu Kono, the inventor of cone-shaped Kono style coffee dripper. Furthermore, I became a member of Specialty Coffee Association of Japan and got a certified license of “Coffee Meister”.

Stepping into next life stage, I went back to my hometown again.
One day, I got a chance to serve coffee to my neighbors after engaging community service, and I was very encouraged by them.
Then I realized a cup of coffee can soothe a person and liven up the society in Okayama.

The famous hero of folk tale “The Peach Boy (Momotaro)” ※ has been my favorite and it’s story is set in Okayama, especially around here in Kibiji area. Please enjoy 4 kinds of fresh aromas of peach flavored coffee while feeling the wind of historical Kibiji district. Our premium beans are also available for purchase. You can have a great Peach Boy Coffee time at home.

※“The Peach Boy (Momotaro)” ,hero of folk tale
Once upon a time,there lived an old man and an old woman.
One day,when the old woman went to the river to wash clothes,a huge peach came floating down the river.

Upon taking the peach home and splitting it open,the old couple saw a boy come out! They named him Peach boy (Momotaro) and raised him with care.
After he had grown,Peach boy left home to banish evil ogres.

On the way,a dog,monkey,and pheasant agreed to join Peach boy in exchange for the old women’s millet dumplings that he carried.
They traveled to the island of Onigashima(Island where the ogres lives),routed the ogres,and went home with treasure.
A happy ending!
園山隆弘 園山隆弘
コーヒーマイスターのもうひとつの顔、「日本遺産・桃太郎伝説観光ガイド」と「吉備路観光ボランティアガイド」も行っております。おすすめの観光スポットなど、何でもお聞きください。
“I’m also a volunteer guide of Kibiji historical district. I’m happy to share my favorite places. Feel free to ask me anything.”
選びぬいた豆、桃の香りがする珈琲誕生の秘密。
THE SECRET OF HOW ITS DONE
The Bean & The Peach Flavor
桃太郎珈琲焙煎所を始めるにあたり、やはりこだわったのは豆選びです。
海外の魅力ある農場のいくつかに自ら足を運び、
栽培環境やその作業工程、豆の品質をしっかりと見極めてきました。
そして桃太郎珈琲焙煎所が選んだのは、コーヒーと人類の発祥の国であるエチオピアのシダモ地方、
イルガチェフェ地区で栽培されているコーヒー豆です。
この豆を選んだ理由は、フルーティーな香りが非常に豊かなことと、
浅煎りでも深煎りでもコーヒーとしての風味を存分に活かすことができる、
豆自体が持つ品質の良さと未知の可能性にすごく惹かれたからです。
現地で働く人々やその家族とふれあい、コーヒーがつないでくれた縁に感謝し、
今も各地で出会った笑顔を思い出しながら、岡山で日々コーヒー豆と向き合っています。
The selection of the beans is the key to this secret.
I’ve been to some fascinating coffee farms in overseas to see the growing environment, the working process and the quality of the beans.
After all, The Peach Boy Coffee chose the one from Yirga Chefe district in Sidama, Ethiopia, the origin of coffee and human beings.
These beans are rich in fruity flavor and enjoyable in various roasting levels.
Every time I serve coffee, the aroma always reminds me of my precious days in Yirga Chefe with local families and workers.
Their smiles still cheer me up.
珈琲の秘密1
珈琲の秘密2

桃の香りがする珈琲とは? その秘密は最上級の豆が持つ魅力と努力を重ねた焙煎技術にあります。
自ら選んだ豆が持つ香りと風味を最大限に引き出すために、
何度も条件を変えて焙煎をし、試作を重ねました。
その過程で、非常に印象的なフルーティーな香りに出会ったのです。
まるでジューシーな桃のような香りだと確信し、さらにそれを引き出す工夫と研究を重ね、
岡山にちなんだ、桃の香りがする桃太郎という名前の珈琲が生まれました。
大切に育てた独自の香りと風味をずっと守り続けていきたい、多くの皆さまにお届けしたいという想いから、
最新鋭のコンピューター制御による焙煎機を導入し、焙煎ごとにデータ管理をしています。
その時々の湿度・温度に合わせた設定で、常にベストな状態で焙煎が行えるよう、細心の注意を払いながらも
機械に頼らず、丁寧なハンドピック(手作業での豆の選別)も欠かすことなく行っています。
当焙煎所の豆は、小ロット焙煎で新鮮な状態でのご提供となります。
ふるさと岡山を想い、心をこめて作りあげた自慢のコーヒーを是非お楽しみください。

What is peach-flavored coffee like?
It is the perfect result of the selection of top grade coffee beans and the skillful roasting technique.
I tried roasting again and again to find the best aroma of coffee, and finally I did it.
The rich fruit like flavor reminded me of juicy peach, the specialty fruit of Okayama, also the fruit of “The Peach Boy”.

The Peach Boy Coffee keeps the data of each roasting with high-end computer system to serve the exquisite flavor of our coffee to all of you. Besides, our beans are carefully hand-sorted by us, and the roasting level is changed depend on the temperature and the humidity.
With all these effort, we are serving you a supreme cup of coffee.
Please enjoy our flavor and feel the fresh breeze of my hometown, Okayama.

[一社]日本スペシャルティコーヒー協会(SCAJ)
[一社]日本スペシャルティコーヒー協会(SCAJ)会員、
同法人認定の「コーヒーマイスター」の資格を取得しています。
Member of Specialty Coffee Association of Japan
Certified “Coffee Meister” by SCAJ
[一社]日本スペシャルティコーヒー協会(SCAJ)のホームページはこちら

OVERVIEW
会社概要

会社名
Company name
桃太郎珈琲焙煎所|THE PEACH BOY COFFEE ROASTERS OKAYAMA JAPAN
代表者名
Owner
園山 隆弘|Sonoyama Takahiro
所在地
Address
〒719-1161 岡山県総社市宿418(吉備路もてなしの館内)
Kibiji Motenashi Building 418,Syuku,Soja-shi,Okayama-ken,719-1161,Japan
電話番号
Phone number
090-9202-5024| +81-90-9202-5024
設立
Establishment
2019年
事業内容
Services
飲食店業務、コーヒー豆焙煎業務、オンラインショップ業務等
Cafe, Coffee Roaster, Online Shopping
営業時間
Business hours
10:00〜16:00
定休日
Closed
火曜日(吉備路もてなしの館 休館日)
※営業時間・定休日は変更になる場合がございます。
Every Tuesday
Business hours and holidays are subject to change

桃太郎さん 桃太郎さん 美味しく淹れた コーヒーを 一つわたしに 下さいな

中山忍
Illustration by
Shinobu Nakayama

中山 忍
岡山の童画家。
岡山県立岡山工業高校デザイン科卒。
1980年 初めての個展を開催。
以後毎年東京・大阪・神戸・岡山などで開催。
1989年 絵本『畑の中で』出版。
2002年 エッセイ集『フウの実コロコロ』出版。
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